vrijdag 25 juli 2014

Ik wil niet....naar de wc

Baby's realiseren zich niet hoe goed ze het hebben. Ze kunnen namelijk als ze willen overal en altijd plassen en poepen zonder hun activiteit te moeten onderbreken. En baby's hebben het maar druk zeg. De aller kleinsten zijn druk aan het eten, spelen en slapen. Daarbij is hun lichaam constant bezig met het leren kennen van de onbegrijpelijke wereld om hun heen. De eenjarigen hebben een heleboel dingen te ontdekken en blokken om mee te spelen. En de peuters willen op een heleboel plaatsen zijn. Ze hebben geen tijd om naar het dichtsbijzijnde cafe te zoeken om vervolgens iets te bestellen zodat je daar naar de wc kan. los gelaten het feit dat ze niet eens in een cafe of bar horen te zijn, omdat ze te jong zijn om te mogen drinken.

Maar genoeg over het gemak dat baby's hebben. Wij hebben dat geluk helaas niet. We zouden raar aangekeken worden als we met een dikke kont door een luier die we onder onze rokerrok dragen over straat lopen. En ik zie het al voor me hoe we in de kroeg met een kort jurkje aan, aan het dansen zijn en onze luier steekt van voren uit doordat hij helemaal nat is. In plaats van een mooi klein handig tasje, moeten we dan onze grote luiertas meenemen. Met natte doekjes, die we nu in de vieze wc's ook goed kunnen gebruiken. En met onze grote extra luiers voor als je flink geplast hebt en hij niet meer lekker zit.

Nee, als je ouder en zindelijk wordt kan dat niet meer. Nu zitten we met de gebakken peren. Als je nu in de lunchroom met vriendinnen gezellig iets aan het eten bent en je moet plassen, dan heb je een probleem. Je voelt de aandrang opkomen en probeert het zo lang mogelijk op te houden. Het is namelijk bekend dat wanneer een vrouw aandrang voelt, haar blaas nog lang niet vol is, dus ze rustig nog kan wachten. Maar helaas dat gevoel is vaak al zo vervelend dat je graag de boel wilt legen. Maar je hebt totaal geen zin om te gaan. Je wiebelt wat op je stoel totdat je het echt niet meer houdt. Tegen je zin in sta je toch maar op, excuseert je naar je vriendinnen en vlucht de wc in, waar twee vrouwen voor je aan het wachten zijn. Je leunt wat op je linker been, je rechterbeen, kruist je benen en gelukkig, net op tijd ben je aan de beurt. Je trekt je broek en ondergoed in een keer naar beneden en hangt boven de wc pot. Een klein straaltje komt eruit. Is dit waar je, je zo druk om hebt lopen maken? Het slaat nergens op, maar opgelucht dat je bent, je kan er weer een uurje, tenzij je thee drinkt, tegenaan. Maar helaas, je bent ee nog niet. Je komt nu namelijk tot de conclusie dat je die natte doekjes wel heel goed kon gebruiken... tja, was je nu nog maar gewoon een baby met een luier om zodat je gewoon met je vriendinnen kan blijven lunchen.

Lees ook:
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten