zondag 13 september 2015

Op vakantie




Heerlijk, We hebben vakantie! Terwijl de meeste mensen alweer terug zijn genieten wij nog even van de zon, zee en het strand. In mei zijn we al 2 weken naar Portugal geweest in een huisje en nu zitten we een weekje in een caravan op Texel. Qua weer hebben we op beide plekken erg geluk gehad. In het Noorden van Portugal, waar we zaten, is de kans op regen erg groot, maar we hebben maar 1 nacht regen gehad en de rest van de weken 25 tot 35 graden. Hier op Texel hebben we ook regen, mar van de verwachte 90% kans werd het bij elkaar maar een uurtje. Valt dus reuze mee. We genieten van de zon en het Texelse bier op de terrasjes en ook het strand hebben we meerdere keren gezien.
Mijn mannetje is nu 16 maanden en op vakantie gaan gaat op zich wel goed. Ik ben van mening dat je met je kind elke vakantie wel kunt. Er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten, maar die spreken.
- Houd rekening met de slaapjes van je kinderen. Natuurlijk kunnen ze in een kinderwagen slapen, maar voor hun houding en rust is dit niet goed.
- Houd rekening met de energie van je kinderen. Ga geen uren in de auto/bus/vliegtuig zitten. Ze vinden dit niet leuk, gaan klieren en ook de mensen om je heen gaan zich ergeren. Zorg dat je tussendoor langs speelplekken komt zodat ze hun energie kwijt kunnen.
- Vriendjes worden als ze wat ouder worden ook belangrijk. Als je aan het rondtrekken bent kun je misschien iemand meenemen en als je op een vaste plek staat maken ze vriendjes op de camping.

Ach, ik kan jullie nog veel meer handvatten geven waar je op moet letten, maar je kent je eigen kind (hopelijk) het beste en weet wel wat goed voor ze is.
Heel veel plezier op vakantie!













Geen opmerkingen:

Een reactie posten